Vad döljer sig bakom skalet?

Funderar jag många gånger… och precis nu kom jag fram till varför jag ogärna umgås i sociala sammanhang – jag förstår inte varför man allmänpratar åt mig om man inte vill få min hjärna att lösa problemet! Eller, m a o, jag kan inte lyssna utan att engagera min problemlösning – vilket alltså tar krafter! Och jag avundas dem som kan lyssna utan att lyssna, för oftast är det det som är meningen hos den som pratar… d v s att få prata av sig. Typ som jag skriver blogg…

Har fått höra att jag är dålig på att prata av mig, och därför vet inte omgivningen vad som försiggår i mitt liv. Och? Tänker jag först… men sen tänker jag att det är ju bra då att jag skriver blogg, så att det okända blir känt, och skapar trygghet för omgivningen… Ja, så enkelt fungerar den sociala tillvaron “egentligen” – att man vill ha koll på varandra, inte alltid hjälpa varandra… Hm. Ganska ego egentligen!

Och ego, det kan man vara på många olika sätt, och nästan alltid finns det en naturlig förklaring. Även till dem som upplevs alldelens för lite ego! Människan är logisk, och ändå inte… Det är det som är så spännande! För vissa ser man det på en gång med, medan det på andra tar längre tid att se, “den andra sidan”.

Ungefär som en väska. Vissa slänger sin väska på bordet så att innehållet blottas på en gång, medan andra har kodlås…

Min väska, en handväska i svart skinn av portföljmodell (så att överklagningspapper mm post får plats där) köpte jag för nästan 10 år sedan på Nolia – “for Business” – och redan då kostade den kring tusenlappen! Så därför envisas jag med att använda den än idag, fastän fodret också har gått upp.

Ja, och ser man på den utifrån, så tror man kanske att jag har helt andra saker i den? Än ett par fingervantar, plånbok, fickalmanacka, niveabruk till läpparna, en dålig ansiktskräm till händerna, en hårspray som jag aldrig använder (nödfall) och så ett halsband som jag snabbt slänger på om jag vill se lite “kvinnligare” ut i något retoriskt sammanhang. Har nämligen märkt att kulhalsband inger en kvinna förtroende…

Och, nu är den stora frågan – precis den som den 3:e pipe-line chefen ringde och frågade när jag körde från jobbet – kommer jag att överklaga ledningsrätten? Han var väldigt mån om att få veta det… redan innan jag själv ens vet det! D v s, beslutet är väl inte ens taget än?!

Hm, hm… antingen säger frågan mycket om den som ställer den, eller så har det en stor betydelse för aktiekursen? D v s att en exklusiv liten grupp aktieägare kan ha stor ekonomisk nytta av att veta om jag kommer att överklaga eller inte, före alla andra… d v s köpa nu eller vänta, eller sälja nu eller vänta?

… eller, så ville han bara veta vart han skulle planera Fine Weld? That´s the question.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *