Nu är jag nöjd

Under morgonens kafferast hade “moster Marga” tid att fixa till min självklippta lugg mellan det goda bullbaket… mmm, och huh vad skönt! Kunde visa mig i unifrom på Smedjans lunchrestaurang… bland otroligt mycket gäster… hm, funderade jag, det har böjrat bli “fullt” både där och på Tannalogen. Så, om man vill äta i lugn och ro i Pajala, får det blir take away numer…

Ja, så här ser jag ut när jag är nöjd med håret… justerat även på längderna under eftermiddagskaffet… så att ursprungsfrissan fick sätta tillbaka sitt eget “bomärke” i slutprodukten… för rör man i luggen, så rör man om även i hennes vinklar längre ner – det är liksom en en helhet – frissyren.

Men det jag INTE gillar med min jobbhelhet, är att koka kaffe… och idag var det nästan så att jag inte ens vågade dricka det… för det låg rödtegel på golvet, och blåbetong inne i kopparna! Radon så det sjunger om det sade Vite Riddaren… och det här, mina kära Kalixkollegor – det här kan man säga är skitigt!

Kan inte rå för det, men jag tappar i förtroende för poliser som skriver in subjektiva saker i sina iakttagelser. T ex om man gör en krogtillsyn, då tycker jag att det är fel att skriva att där var “skitigt”. Vad är skitigt? För mig är det bajs, kladd av ohygienskt preparat, eller kaffefläcker på varandra i lager, på lager… som vittnar om att det var väldigt länge sen där städades…

Inte kläder på hög, inte ursköljda koppar på hög (om de inte har borr-rester i sig vill säga), inte nytillagad mat som ligger framme, inte post som ligger framme, inte tidningar som ligger framme… och inte heller rent glaskross och uthälld sprit är skitigt! Och inte rent toapapper som man torkat händerna i, och som dansgästerna har kastats på golvet…

Nej, värderingar hör inte hemma i polisyrket! Däremot reflektioner och iakttagelser. Ja tänka sig, det som är fint och prydligt för en kollega, kan vara pedant och överdrivet för en annan. Men sak samma, för inget av det ska ha någon betydesle – eftersom det är sakförhållandet som ska fram i sak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *