Gruvstrejken 69

Hade jag faktiskt inte hört talas om… men blev varse om den ganska rejält, när jag hörde att samhället redan då i “modern tid” tillämpade vårdlagarna som “straff” för ett bångstyrigt folk… (ofta kallade kommunister)

En vanlig strejk är inte olaglig, men kan bli det vid olika tillfällen, beroende på vad deltagarna gör. Så, om de gör något olagligt, så ska det utredas och deltagarna dömas av en domstol.

Inte av arbetsgivaren… eller Landstinget…

Gruvstrejken för snart 42 år sedan ledde tydligen till att deltagare hamnade hos tvångspsykiatrin och anklagades för att ha varit narkotikapåverkad, utan att själv ha tagit någon drog. Men det är klart, när man väl är där, är det lätt att få i sig något av de här…

http://www.karolinska.se/upload/Omv%C3%A5rdnadsenheten/Handbok%20f%C3%B6r%20l%C3%A4kemedelshantering/2009/Riktlinje%20narkotika%20version%203.pdf

Nu kan jag inte säga att det var så eftersom jag bara var 10 månader gammal, och eftersom jag på jobbet nu hade bedömt källan som X (kan ej bedömas) och informationen hade fått 2 (känd av källan personligen). För att informationen ska bedömas som pålitlig och sann, så måste den komma från en polis, tulltjänsteman, o dyl… Hm, I say no more…

Men, jag kan ha förståelse för en person som har råkat ut för något sådant från samhällets sida, och att den inte litar på någon längre, och har lätt för att bli stressad av händelser som påminner om detta. Samt när s k “årsdagar” närmar sig…

Nåjiga kan även barn upplevas, som har blivit utsatt för våld av sin förälder / sina föräldrar. För det är typ som samma sak, men i ett miniatyrsamhälle, d v s familjen. Ett sådant barn kan bli stressad och bete sig lite underligt bara av lite “skojbråk” på skolan?

Helt normalt m a o för individen. Men totalt onormalt för samhället.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *