Omrörning i hela Aarea

Hörde att Herr Kuljus tomtprotester spritt sig söderut, och det är klart, vill han flytta en gräns, så rör det ju fler – inte bara mig… för hans tomt 2:5 ligger ju liksom “mitt i smeten” (precis norr om 2:10)

En bra karta för Er i Aarea – och passa på att markera alla Era tomtpinnar innan snön kommer! För Lantmäteriet kommer att springa här igen. Hörde att Herr Kulju nu hade beställt en fastighetsbestämning av en gammal gräns som går igenom flera nya tomter söderut – och försenar Northlands piepline än mer?

Just det, alla sura gubbar, som vill lägga all skuld på mig… och nej, jag är inte emot ALL utveckling av Pajala kommun. Varför skulle jag vara det? D v s vad skulle jag vinna på att vara det?

Rätt ska vara rätt, så om det gäller 1 krona, 1 meter eller vad. Och gör man rätt för sig, då går det smidigt! Och gör man fel… så är det enda rätta att försöka göra rätt. Ser man till byggnader och andra anläggningar, så behöver man inte börja flytta på dem om de står fel – man kan böjra med att fråga om de får stå kvar!

10 thoughts on “Omrörning i hela Aarea”

  1. Medan jag körde hem från jobbet kom jag på fler alternativ… när jag tänkte på tiden då jag friade i Kengis, och hade Sagas lilla “kesänavetta” på Sohlbergs marker, där den har blivit kvar… d v s att med din hektar-kollegas tillstånd hade jag min häst där, och sen har det bara blivit så.I Kaalamakoski har jag t ex två garage på min mark, där den ene står på nyttjanderättsavtal, och den andra troligen på pappas syskonkärlek… en kärlek som kan ha funnits även här i byn! Hur orimligt det än låter idag…

  2. Tur att jag i så fall har råd att betala, och inte behöver sälja min mark åt dig – m a o, mig lyckas du inte hota till en affär!
    Det övriga väljer jag inte att kommentera, eftersom varje bygnad har sin egen historia. Vem vet, gränsen kanske gör små slalomrörelser p g a dåtida teknik jämfört med idag, eller att lantmätaren som slagit tomterna har markerat fel sten.
    Tror inte att jag behöver lösa byns alla bekymmer med mina pengar…

  3. att tro på en sådan här karta kann bli dyrt det är uppenbart att denna karta ej håller måttet man kan se att ingrid siikavaras uthus är på våran mark kuljus uthus på våran tomt astrid krekula har två uthus på kuljus fastighet vilho törmä har flera byggnader på monas mark och krekulas äng ligger på kumpuls mark allt detta vittnar om monas kunskaper som lantmätare svammelbytta det kan bli dyrt att flytta gränser då får man stå för alla lantmäterikostnader samt skadestånd

  4. brukar vara rätt i slutänden att göra rätt från början så därför bra med en tjej med skinn på näsan som inte viker sig i första taget och säkert inte i det andra heller fast det kan bli mycket pajkastning på en något lägre nivå av motståndarna

  5. Undrar vem det är i aarea som flyttar gränser, byn aer ju ut som ett cirkus fält med målade träd inte konstigt folk skakar på huvudet när man nämner ditt namn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *