Nu får Polisen GE sig!

Sammanfattar mina iakttagelser från den närmaste tiden, och tycker att det är hemskt – att Polisen har gått över på att använda en “vårdlag” i “uppfostringssyfte” av “kaxiga” medborgare… till den grad att en “rädsla” har uppstått hos det aktiva folket!

“Är jag för full?” mötte mig en salongsberusad fråga, smått oroligt efter att ha sett den stora polisstyrkan… en fråga som jag i efterhand kan uppleva frågades i brottsförebyggande syfte, för att försäkra sig om att inte sys in som ett “straff” för något annat… Ja, faktiskt, det finns tydligen poliser som tycker att “lobba” (omhänderta folk enligt Lagen om vård av berusade personer) är ett bra sätt att uppfostra “buset”.

Det är klart, då har de inte rätt till någon försvarsadvokat, man behöver inte kontakta åklagaren, och man behöver inte redogöra för något annat än man bedömde att personen “var ur stånd att taga hand om sig själv, och annan vård kan ej beredas”. En bedömning som numer inte heller kontrolleras av ett vakthavande befäl.

I klartext, OM jag hade velat förstöra någons liv och anseende, så hade jag kunnat lobba hur många som helst igår. Med de enkla raderna ovan, utan någon som helst påföljd… eller uppföljnig – för vem kan bedöma en persons berusning när de väl nyktrat till dagen efter?

Nej, sånt gillar jag inte. Att vanliga “Svenssons” eller “kaxiga bus” ska behöva gå omkring och vara rädd för Polisen, och att Polisen på senare tid verkar ha gått mer in för att subjektivt “uppfostra” folk, än att lagföra dem eller också omhänderta dem på rätt grunder, nämligen § 13 i Polislagen (om de stör den allmänna ordningen och inte bara är smått kaxiga mot polisen).

Rätt ska vara rätt. Och jag kan inte fatta varför en tröja med talet 81 är farligare än att äta en 88:an?

Sen kan jag heller inte fatta hur Sverige kan tillåta att en medborgare ska förses med fotboja i brottförebyggande syfte! Då är det lika att börja låsa in oliktänkande också på en gång… d v s en hemsk återgång till 40-talet…

(OBS! Mina iakttagelser om Polisen har inget samband till gårdagens polisinsats, ni som kanske råkade se en tjänstgörande Batongflicka & Co förebygga misshandel i vimlet!)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *