Inte illa pinkat

… tänkte jag om lantmätaren som slagit rör åt Herr Kulju. Och nu har jag perfekt att klippa till stängseltråd i exakta längder för att kontrollera mina egna stenar! Det är ett bra tips till Er som behöver kontrollera Er tomt i verkligheten – att leta fram den gamla tomtkartan, köpa en rulle vit stängseltråd, man får 250 m för dryga hundralappen om jag inte minns fel – och sen klipper ni till exakta längder, inklusive ögglan för en grov spik, pinne etc, och börja laborera vinklarna… för att förhoppningsvis hitta en gammal sten eller ett rör exakt där!

Hm, och jag tror att dagens lantmätare också gjorde det, en sten som jag själv också sneglat på, men inte vågat gräva fram eftersom den INTE angränsar min mark nå mer.

Hm, hm, och vad mer har jag tänkt på efter dagens trevliga skytteövningar i kartvita Lomben? Jo, att man inte behöver vara en rättshaverist även om man så skulle skriva 1000 anmälningar eller överklagningar!

Det är inte personen man ska titta på, det är handlingen som det skrivs om. För det finns faktiskt personer som kan bli terroriserade och förföljda, precis på samma sätt som myndigheten Polisen försöker göra t ex med HA för att få dem att flytta på sig, och då är det tvärtom – att det är konstaplarna som är rättshaverister…

Eller som ett “sommarkollo”, som en kollega uttryckte sig i dag om Polismyndigheten i Norrbotten. Ruttet, har jag själv tänkt. Och inte blev det bättre när Svensk Polis valde att samla in alla Länspolismästarnas namnunderskrifter i ett försvarstal inför det svenska folket…

Men, det som är dåligt, kan ju bli bättre. Och 1 oktober får vi en ny Sköld. http://sv.wikipedia.org/wiki/Sk%C3%B6ld

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *