Motorsågskurs?

Skogsstyrelsen ringde i början på sommaren och frågade om jag ännu var intresserad av en motorsågskurs för kvinnor, och jag svarade JA. Men, sen har det inte hörts något mer… och jag borde gå kurs!

Idag har svärdet fastnat flera gånger, och kedjan på väg att hoppa ur… och när det började skymma, såg jag att det även flög gnistor! Hm, är jag vårdslös? Jo, eftersom jag inte vet från vilket håll jag ibland ska kapa trädet när jag väl fällt det, och ibland fastanar den för att jag gör en felaktig kapning i förhållande till snittet, för att inte tala om att jag är för feg på att kvista. Det ska ju liksom bli barkskrap på samma gång, men för mig blir det kvist.

Nej, jag får nog be pappa följa med ut nästa gång, och helt enkelt be honom “titta på” när jag sågar – för att få ett hårt och ärligt utlåtande… och faktiskt, jag har ett träd jag borde fälla men inte vågar ens försöka. Den är nämligen stor och lutar redan mot ett annat träd – eller ett vindfälle, vars död är orsakat av att skördaren som tagit grannträdet, även gått en bra bit i den.

Det finns faror i skogen… Men, det som är positivt, är att 99% av träden ändå faller exakt dit jag siktat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *