Boende

… och skola… det måste gå hand i hand, annars är det ingen bra start vid uppbyggandet… av vår framtid. Själar som teknik och infrastruktur.

Hörde en förälder berätta att flytten från Pajala till en storstad hade räddat barnets situation… från mobbig! Och man som skulle tro att det var tvärtom, att det alltid är bättre för barn att flytta från storstad till Pajala – men så är det alltså inte.

Skolan i Pajala är tydligen “dålig” på att ta tag i mobbingfrågorna. Föräldrarna får själv hota med HA eller också flytta för att själv försöka göra någonting åt saken. Och det är ju tur att inte jag har barn… för jag hade varit hemsk.

Minns en bra metafor som pappa berättat från sin tid i lumpen. Det var en lappkille som hela tiden blev mobbad där, och far min försökte få sitt stoiska lugn över på honom som stöd – men när antagonisterna rullade in killen i ett lastnät från flygplanet så att han fick panik – då valde pappa en annan taktik, att gå bärsärk i övertaget självförsvar, till befälens beundran.

That is a hero. http://www.youtube.com/watch?v=OMko5LelBdA

Men hur ska man bygden bebo? Fick min första fråga om jag har en tomt att sälja. Önskemålet var älvnära, men jag föreslog bergssluttningen. Och frågan, den kom inte från någon “nyinflyttad”, utan från en boende som ville flytta ut från den kommande smeten. Så kan det också gå… att de som en gång valde att bo här för lugnet, de måste flytta… till lugnet.

Just det, tjurar är också renar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *