Verkar vara “oroligt” där ute

Hösten, en förändringens tid, kan skapa stress inför vintern, men kan även skapa nedstämdhet för den som gillar ljus. Själv är jag ganska oberörd, för det är först i februari-mars jag fattar att det är vinter och mörkt.

Ja, under årens lopp har jag märkt att det är under s k storhelger, vid större traditioner, och vid årstidsförändringarna, som det blir lite oroligt ute i samhället. Ungarna blir busigare, brotten ökar, och även folk som behöver samtala om dittan och dattan ökar.

Varför är det så?

Jag tror att det är stresshormonerna som spökar. Lagom stress i en trygg miljö är bara bra, men om tillvaron ruckas för mycket för den som redan är otrygg, så kan det bli för höga påslag.

Lugn och ro. Trygg miljö. Lagom med aktiviteter. Se & hör. Tid. Att sova…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *