Lyxigt värre

… att ha sovmorgon, sen fika tillsammans, och medan Markku blir kvar i köket för att diska – så får jag leka med min blogg! Lärde mig en annan sak som jag tyckte var lite tvärtom, på mötet om döden, och det var att ett beroende är värre än missbruk.

Själv kan jag väl erkänna att jag är lite beroende av min blogg, för den är som en god vän som finns där oavsett var jag är, och sen har den alltid tid för mig och mina tankar. Men, själv anser jag inte att jag missbrukar den eftersom jag inte skriver mer än par inlägg i snitt per dag… men, jag kanske gör det omedvetet på annat sätt?

T ex att jag försöker hjärntvätta mina läsare, vara lite dum med den om har varit dum med mig, eller annars bara vill känna lite makt i omgivningen genom att leka magisk häxa… som ingen kan ta på! 😉

Skämt å sido, men jämför man det med alkohol, så kan man vara missbrukare utan att vara beroende… d v s att man t ex beter sig illa när man dricker, och ofta beror det missruket på att man dricker för mycket per gång. Ett beroende däremot, det är om man inte kan leva utan att dricka, och då kan man bete sig väl och i det dolda. Men, det är alltså värre, och kombinerat med ett missbruk känns det hopplöst för allt och alla!

Att stämma i bäcken, det är det som gäller. Men samtidigt ska den stora massan Svenssons kunna njuta lite av smakens lyx – och det är det som är balansgången i livet. Individuella bedömningar, och inte dra alla över en kam.

Och eftersom alla, eller i alla fall de flesta, utgår från sig själv i sina bedömningar, så är det ju tur att Sverige har en demokrati som tillåter normen, men ändå inte kör över dem som inte tillhör majoriteten. Typ minoritetsfolk, men även alkholister.

Vad är det som är lyxigt? Jo, att ha möjlighet att välja själv, med hjälp av andra. Så nu kan jag betala räkningar i stället för att diska.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *