Ni förstår inte hur mycket björn ni har

Såg inga björnspår själv när jag vandrade i skogen i helgen, men visst har jag “känt av den” flera gånger i atmosfären… dock inte nyligen. Så därför blev jag ändå lite förvånad när den kvinnliga Vattenfallaren berättade om sin egen och kollegans björnmöten här i närheten… (och OBS! Honan har 2 ungar och får inte skjutas!)

Men mest förvånad blev jag över hur hon som kvinna blir behandlad i sitt jobb! Det lät värre än hos Polisen för 20 år sedan, med tanke på att hon hanterar starkström… En modig tjej, och om jag vore arbetsgivare eller kollega, så skulle jag verkligen ta tillvara på hennes kunskaper och starka kroppsbyggnad.

Glömde fråga vad hon heter, för jag läste av Saga att hon var en pålitlig typ. Sen hörde jag även att hennes lillebror spelar i tröja nummer 20 i TV-pucklaget. Så, behöver jag, så får jag alltid reda på vem det är… och därför ids jag aldrig skaka hand eller så “om jag inte måste”.

Många så, och så så, tänkte jag när jag i NSD läste om Northlands “ännu fler” avtal… = Mecka för björnjakt?

Så blir det. Jag ska fortsätta jaga björn även på mitt E-område… för jag såg igår att älgkalven bör få växa till sig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *