Två virkesuppköpare utan trädsnack

Hm, det var en lite annorlunda söndagsmorgon det här. Två gamla virkesuppköpare ringde och väckte mig i turordning… den ena behövde en bra passkytt, och den andre vill prata med en kvinna… och Markku är på väga att åka hem igen! 😉

Skämt å sido, men visst tar det på ett förhållande när det finns mycket omkring. Då gäller att tilliten låts vara A och O, och galghumorn Ö.

Jaha, och varför lessnar många män på älgjakten med stigande ålder? Kan det vara testosteronet som minskar i mängd i blodet? Och för oss kvinnor stiger den med åldern. Så älgjakt skulle kunna vara en ny och bra hobby specifikt för kvinnor som kommit i klimakteriet?

Eller är det så, att vissa karlar lessnar på älgjakten när kvinnorna kommer med? Då är det inte någonting “heligt” att se fram emot, utan det blir som en vanlig dag då man snickrar på stugan och liknande? D v s att kvinnokacklet hörs i bakgrunden.

Ett tredje alternativ är individuellt, d v s att man lessnar på älgjakten när man gjort det några gånger, och “kan det”. Då vill man gå vidare i spänning och svårighetsgrad – och börja jaga björn i stället!?

Eller skaffa hund, och bli hundförare. Då kan man få fokus på hunden i stället för älgen. Hur som helst, det viktiga för mig som markägare är att älgstammen hålls proportionerlig till det lokala betet, och som polis att avskjutningen sker enligt reglerna.

http://www.notisum.se/rnp/sls/lag/19870259.HTM

Men, jag måste erkänna att lagen är lite krånglig… läs § 33 t e x, där jag fick ett tredje ord att tänka på… skyddsjakt, licensjakt, och älgskötselområden… för att inte tala om det som kommer 2012 – där jag inte blev ett dugg klokare ens av artiklarna i Jakt & Jägre!

Betänkanden… http://www.riksdagen.se/webbnav/index.aspx?nid=3322&dok_id=GY01MJU6

http://www.alginfo.se/betankande.pdf

http://www.sweden.gov.se/sb/d/12896/a/147506

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *