Jag är Fan…

Ja, jag måste ju vara det… när jag i Polisförordningens tassemarker konfronterade ett gäng “snorungar” som med moped och fiddys förstört den allmänna ordningen och kvällsron i Pajala – med orden “Skärp Er för Fan”… Skärp Er för annars får Era föräldrar böter… hm, nej då är det ju inte jag som är Fan, utan föräldrarna?!

Svär inte i Guds hus var svaret, och jag sade Tack. För det är fult att svära! Men från hopplösa uppfostringsförsök var det här en ära.

Att staten tar hand om sitt villebråd!

Foto: Alf Hjärtberg, Pajalapolisen 2011-08-31

Så, nu var jag tvungen att vara redo. Den skadade Lappugglan ville bli min vän. Vilket resulterade i att det blev mycket sent innan jag fick komma i säng… där jag funderade hur det kunde komma sig att den vana ringmärkaren blev både biten och nypt till blod, medan jag klarade mig med en liten “lämna mig inte här” kram i långfingret?

(Det logiska svaret = jag tror att undersökningen var medveten för framkalla detta, för att se att ugglans alla övriga överlevnadsfunktioner fungerade?)

http://sv.wikipedia.org/wiki/Statens_vilt

Men dit hör inte Mårdhunden… hör jag på radion, inte än i alla fall… http://hd.se/blogg/djurbladet/2010/11/21/mobba-inte-mardhunden/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *