Stridspar, radarpar, kärlekspar

Kärt par har många namn… och idag har vi tagit en s k njutardag, helt utan arbetsinsatser! Däremot har vi avrostat bössorna och mig inför jakten, och jag måste säga att Markku även där faller mig in i takten! Tyst och koncentrerad, fullt fokus på uppgiften, och en dold tävling med sig själv och medskytten… Tror att jag vann, både med och utan kikare, men vi var väldigt lika även på tavla. Här ser vi dock bara mina sista skott, och även om älgbössan går rejält högt vänster, och fågelbössan något högt höger, så är jag nöjd när skottserien ryms i en femkrona. Avrostad!

Och ensam igen… snyft. Markku vinkade mig hej då, och även här konstaterar jag att jag fångat honom högt vänster… hm, så om inte han hade varit med i dag och fått samma höga vänster, och höger, så hade jag kunnat tro att det var mig felet sitter i. Men nej, och jag tänker inte justera till det heller. För med dryga 10 cm för högt är det mindre risk för ett s k bukskott om älgen rör på sig… Fågelbössan däremot skulle jag vilja ha mitt i prick – men vet nämligen inte hur man justerar den gamla kikaren…

Nå, nu ska jag i alla fall börja med den så viktiga rengöringen och insmörjningen för att undvika eldavbrott.

Hm, och “helt ensam” är jag ju inte på min vind – har ju både Indianen och Ödlan vid min sida! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *