Sövande åskväder…

Ja, av någon konstig anledning var jag inte alls rädd för blixtar och dunder i natt och i morse… för även om det brakade till rejält med mindre än 1 sekunds mellanrum från blixten, som syntes även med nedfällda ögonlock… så var det INGENTING mot dunsen från Northlands sprängning 4 km härifrån!

Oj, så skön sovmorgon det blev, med regnet rasslande i plåttaket. Mmmm, t o m kaffet smakade extra gott när jag väl orkade kliva upp. S k lågtryck i ådrorna… men det är inte så konstigt att jag påverkats ända sen igår, för det lagrade järnet reagerar ungefär som kompassen som blir missvisande – d v s natt dygnet runt?

Logik även där. Grottmänniskan gjorde nämligen klokast i att stanna i trygghet och sova, likt djuren som undviker att gå på öppet bete.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *