K-pist, AK4, AK5…

… men aldrig ett kikarsikte! Hm, och det var inte så svårt… råkade jag upptäcka medan jag rengjorde även pappas vapen, som har en liknande kikare. Ratten uppe på, går ner åt höger, och ratten vid sidan, justerar åt vänster när man vrider höger… hm. Så det var inte så konstigt att det inte funkade när vi bara bara vred på avståndsratten, och de övriga lite på måfå…

Men avstånd, det är också viktigt. För kulan far nämligen inte rakt, den gör en båge upp en sväng. Så, mitt vapen som av tillverkaren är inställd så här perfekt på 100 m…

… går naturligt lite högt på något kortare avstånd. Men vänstervridningen, den är lite svårare att förklara… och borde jag kanske ta och ratta till det ändå med denna lilla nyckel? Hm, hm, måste fundera. Men nu måste jag gå sova… och drömma om mitt drömskott på 90 m… hoppas jag får göra om det i höst! Samt att jag med detta lockat fler kvinnor till jakt (för det behöver inte vara så jädra avancerat med hi-tech och kläder…)

One thought on “K-pist, AK4, AK5…”

  1. Spöket viskade i natten… vänstervridningen beror på att den är provskjuten i ställ, medan människan har en liten vridning i sin skjutställning… Jaha, kan det vara så?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *