Länsstyrelsen på plus igen

Finemang, tänkte jag, när den trevliga kvinnan lärde mig att komma in i diariet: på hemsidan klickar du “om Länsstyrelsen” och där väljer du “diarium” och sen väljer du “norrbotten”. Jepp, och där kunde jag söka allt.

Kommunen har inte samma service, inte än i alla fall… och vill du veta vad som kommer in och beslutas på kommunen, så ska du ringa 0978-120 00 och fråga efter Inga-Lill Ängsund på kommunkansliet.

Dit kan du även knalla in för att få hjälp att läsa i arkivet, d v s protokoll och sånt. Plan- och Miljönämnden har dock sina egna ärenden högst upp i gamla delen, men dit går det också att traska in.

Bli mer upplyst, det är ett bra motto.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Upplysningstiden

Och det ville jag bli idag, så jag passade på att slänga i mig en lunch på IKEA-restaurangen… där allt verkade vara som förut, trots nyheten om att Kamprad är en gammal nazist. Hm, så slutsatsen jag drar, är att han på den tiden tänkte som så; “det är bäst att gå med, för att inte själv bli offer”?

Rädslan får många att göra dumheter. Rädslan för vad då egentligen? Döden.

Empati-död, propaganda-död, historisk-död, släkt-död, karriär-död, framgångs-död, cell-död… osv.

Hm, och nu måste jag fundera mera… men kan konstatera att Ingvars Ceasarsallad var riktigt god!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *