Identitetsdöden är farligast

Ja, nu har jag funderat färdigt på det där… och kommit fram till att de personer som polisen ofta får att göra med, är utplånade på sin identitet. Det kan bero på olika saker, och som lekman kan jag se de klassiska signalerna just på de som dräller omkring på byn med s k “attitydproblem”. Skulle vilja träffa dem en och en och fråga dem “VEM är DU?”. Hm, men det går ju inte, för då skulle väl både polisledning och föräldrar anmäla mig till JO… så, jag får väl hålla mig till det klassiska, att jaga dem, och sedan skriva in dem i polisens “hemliga” register… Är det bättre det? Och blir det bättre av det?

Nej. För i min filosofi är jag övertygad om en sådan här teori http://sv.wikipedia.org/wiki/Identitetsteorin_(filosofi)

Så, vad ni än gör med Era barn, Er omgivning osv – döda inte personens identitet! En person utan identitet kan vara farlig… “Den som river en mur, blir stungen av en orm” som det står i Predikaren kapitel 10.

Skillnaden? En person med en identitetskänsla försvarar sig själv, och vill troligen inte genom överilad handling hamna i fängelse, vilket en person utan klar identitet troligen skiter i? För VEM ska han försvara…

Djupt? Hjo.

Men det här blev ju riktigt bredbent och bra – däremot var sprängningen kl 20.00 och inte sex… där kom det! http://www.pajalatv.se/film/northland-info-24-augusti-2011/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *