Fårmetafor

Om jag leker Norhland, så bildar jag aktiebolag och inmutar ett gäng får som jag tänker börja förädla. Jag börsnoterar mig, går ut med pressmeddelanden och berättar om min planerade verksamhet, de arbetstillfällen de kommer att skapa – och vips, så får jag placerare i min verksamhet. Jag besöker banken och visar mina ritningar för de stora stallarna, och berättar att fåren förökar sig som kaniner, och att jag snabbt har en miljon får om jag inte slaktar några de första åren.

Sen berättar jag vidare om min affärsidé, att när slakten väl kommer i gång, så kommer jag att sälja ekologiska får ända till turkiet, genom att bygga ett hygieniskt band direkt till flygplatsen i Hiirenkangas, där köttet lastas i direktchatrade flygplan. Ullen transporteras separat, för att inte kontaminera köttet, och de kommer att skeppas till Island och Grönland.

Allt rullar på, d v s fåren förökar sig och stallarna byggs. Men hur går det för mig sen? Utan produktion äter jag bara på det egna aktiekapitalet och banklånen… och fåren skulle knappast betala sig själv om jag blev tvungen att skicka dem till Karlgrens… funderar jag. Konkurs?

Fortsättning följer… God morgon! http://www.tinvest.com/turkeyinfo/matkultur.htm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *