Vad är slig?

Reagerade med Markku över summan, som alltså hade varit mycket i kronor, och mycket även i miljoner? Men, om ryktet var 20 miljarder dollar, så är det säkert rätt… för rykten är ju sanna?

Därför frågade jag rakt ut idag om pipe-linens hållbarhet. Men nej, de tunga järnrören med plastöverdragen yta är till för vatten försäkrade mig Herr Tomtlund, som tillade “Vi behöver ingen sligtransport”.

… medan proffset valde att inte säga någonting på min fråga… hm, men däremot stod han med rak rygg och ett vinnande leende, som om han såg mäkta stolt ut över sin produktion… d v s på frågan om den håller för malm i pulverform…

Men alltså, jag fick inget rakt svar på frågan! Lurt. Och röret rostar sönder om 50 år var ett budskap, medan det andra var att den inte rostar så länge den är fylld… Nå, hur som helst, Northland lovade att de gräver upp den igen!

Så, nu är alltså frågan. Får gubbarna i byn rätt, som skrattar åt att Northland inte har någon transportlösning på gång – “Vi har då aldrig varit med om att något från skogen transporterar sig själv” – innan allt annat planeras? Eller, har jag rätt när jag tror antingen på slig i rören – eller att Sevä & Co på ett miljövänligt och historiskt sätt drar fram malmen med ren och ackja? http://www.nattavaara.net/historik.htm

Allt är alternativ, så länge lösningen inte presenteras = Ny Kirunaväg till Huuki?

Transdans, allstans, maga, möken, Mona, gård…

Slig i rören är svaret. Från LKAB är karet.

4 thoughts on “Vad är slig?”

  1. Ja, på kort sikt håller jag med om arbetssituationen för de som vill bo här och har varit arbetslösa. Men, när verkligheten ställs mot sin spets – hur länge finns jobben? Skulle det vara bolag som Fineweld, LKAB och Trafikverket som skötte allt, så skulle även jag hava tro… men, nu har jag av egen erfarenhet konstaterat att det där emellan rör sig om “tomtar” eller s k gallionsfigurer som springen “någons ärenden” – d v s inta alls trovärdigt och seriöst.
    Men okej, vi får väl hoppas att ryktet om att LKAB kommer att köpa upp Northland besannas. För visst är det trevligt med lite liv och rörelse i vår by och på våra vägar, inte minst att få träffa nya ansikten!

  2. Mer logiskt kan det inte bli. Nu finns chansen att få jobba för att kunna leva där man vill. Annars är det bara att släcka lyset och flytta härifrån.

  3. Vem fan bryr sig om hur malmen transporteras? Bara den transporteras nånstans så den inte blir kvar på myren!!Huvudsaken är väl att det finns arbete åt folket och att det kanske flyttar nya människor till byarna! Fattar inte att du orkar analysera allt och lägga dig i, njut av livet medan du kan, för tiden går fort när man har fyllt 40! Du har ditt på det torra men det finns ännu många som inte har arbete. Och man får ju inte med sig markerna och ägodelarna när vi lämnar jordelivet, hur gärna man än vill. Så låt gubbarna sköta sina jobb och sköt du ditt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *