079 Tallqvist gräver igen

Åkte för att finjustera pappas vägförbättring, och bytte några ord med ett par liftande damer, på väg till Muonio… och på hemvägen jag fick höra att pipe-linehöjdarna hade sökt mig. Inget nytt för min del, men däremot hade de fått tillstånd att stänga av ena körfältet – det var det beslutet som det långa stoppet hängde på!

Ja, nu slipper vi se några arbetare vid skampålen i alla fall. Hm, men få se hur det går med resten av tillstånden? Länsstyrelsen hade tydligen ogiltigförklarat Trafikverkets tillstånd, om jag förstod det rätt?

Men, något jag absolut INTE förstår, är konsulten Josefsson… i ett ärende där arbetsledaren Tomtlund för Norhtlands räkning lovade att kontakta Lantmäteriet gällande den bortgrävda gränsstenen. Sen lovade även Josefsson att fylla i den förrättningsansökan som ännu inte var ifylld… och nu, alldelens nyss, sade en sur och grinig Mr Josefsson – “Jag tänker inte göra någonting, det är inte du som bestämmer vad vi ska göra och inte göra, och förresten så jag har hört från flera andra att det inte var en gränssten”… host, host, “korkade gubbdjävel” tänkte jag… men sen sade jag bara att stenen t o m var utmärkt på förrättningskarta, och att då får jag väl fylla i blanketten själv. “Nej, du fyller inte i någonting” sade han då tvärsurt, och jag tackade för samtalet… i efterhand undrandes om han hade ett rejält blodsockerfall eller var han kanske i sockerkoma? Inte att leka med om man har diabetes.

Jaha, då får jag väl fylla i blanketten med eget tillstånd – betalare Northland, och berörda BARA Fröken Kumpula och Herr Kulju!

Hm, hm… har jag hört några nya rykten då? Måste komma på någonting, för jag märkte att jag steg upp till första plats i Google-ligan direkt jag började med rykten… Jo, Janne berättade att pipeline-bygget kostar 20 miljarder… Dollar! Då kanske det inte ÄR så konstigt att “någon” inte vill att proffsen bygger färdigt den i dessa börskristider?!

2 thoughts on “079 Tallqvist gräver igen”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *