Bra funderarväder

Regnet, som skapar lugn och eftertänksamhet hos folket, kan även vara sorgset ibland, tänkte jag när jag såg de väntande grävmaskinsförarna vid röda ladan i morse på väg till jobbet. Tyckte synd om dom – att komma ända hit upp från Kokkola, och bli så oprofessionellt hanterade av vårt gruvbolag Northland. Det var nästan så att jag skämdes… fast jag har som policy att aldrig skämmas över någon annan, hur pinsamt det än är.

Må rättvisan ha sin gång, om ock så världen går under därvid… MP ordspråket i Kosovo, som jag aldrig riktigt förstod, för det var på Latin.

Nå, det blir spännande att nu på hemvägen se om gubbarna har fått börja gräva, någonstans i alla fall – eller om de har fått åka hem och ta helg? Trots att de ska jobba 7 dagar, och vara ledig i 7 dagar… ett system som innebär att man jobbar varannan helg… hm, har de tänkt på det? Säkert… Så den långa ledigheten måste alltså uppväga känslan att vara låst så många helger. Hm.

Alla har vi olika liv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *