Markku i ett nötskal

“Ko te ruottalaiset mietittä, me suomalasiet tehemä”… d v s att medan svensken funderar, så agerar finländaren… och för oss stämmer det bra. Båda är vi flitiga och tänkande, men när det gäller, så skiljer vi oss åt.

Själv har jag funderat på att jag borde börja motionera, ända sedan Doktor Kalle sade “Mona, såna här som du och jag måste börja motionera, annars ligger vi snart bakom kyrkogårdsmuren”… men icket.

Markku däremot, när han fick reda på att han låg högt i sitt undertryck – då började han direkt. Han slutade dricka kvällskaffe helt, han har gått 6 km varje kväll sen dess, och minskat t o m på glasskålarna – och vips, så var båda hans tryck lägre än mina!

“Shamani kävi Kivijärvellä loitsumassa”, eller är det miljön? Det höga trycket mättes nämligen i Pello, och det låga trycket här i Aareavaara… jo, jag tror att “miljön” gör mycket. Här lyder han nämligen order, medan i Pello har han eget ansvar 😉

Det var faktiskt han själv som sade det… och/men det ligger nog någonting i det. En egenföretagare har svårt att slappna av på jobbet, nämligen hemma!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *