Högern vet inte vad vänstern gör…

Inte i alla fall vad gäller gruvbolaget Northland, eller så är det tvärtom… att man slår från två håll. Hm, mycket märkligt… den gråhårige gubben med diabetes besökte mig på jobbet med kartor för pipelinen för att höra om mitt tillstånd att gräva på min mark, samtidigt som den rödsrpängda jättens undersåtar redan grävde där med Herr Kuljus tillstånd… Hm, hm… förr hade jag ringt och läxat upp den tredje parten på rykten, men nu gör jag inte det – för jag har lärt mig att det är precis det som de två andra parterna vill – och jag är ingen “springpojke”!

Nej, det finns myndigheter att tillgå, och Northland borde väl ha anställt så pass kompetent personal på poster som handhar fastighetsfrågor att de vet vad det är för skillnad på en förrättningskarta och en ekonomisk karta eller fastighetskarta. Det är bara den första som är juridiskt gällande mot tredje part – och den här gången är det Northland själv…

Nå, men han gick med på att jag tar min egen traktor och åtgärdar de akuta misstaget, och när jag skickar fakturan tar han ställning till beloppet. Annars får vi baka in det i det eventuella skadeståndet. Och till Er som har hus i Kaunisvaara, passa Er för den gråhårige mannen – han är inte utbildad i det han gör! Så vad ni än gör, skriv inte Ert namn på hans papper. Vänta tills de anlitar Kronofogden för att köra ut Er.

Som sagt, en tvångsutlösen är 1,25 gånger marknadsvärdet, så kolla Era papper och jämför budet (taxeringsvärdet är 75% av marknadsvärdet, så först gör ni 100% av det, och sen lägger ni till 25% av den summan, och får då den “lägsta totalsumman” ni behöver accpetera… men, förhandla så länge det går, och låt gruvbolaget ställa ultimatum, inte ni… och det går alltid att anlita olika oberoende mäklare som räknar ut ett marknadsvärde som inte påverkats negativt av gruvan =Batongflickans gratisa amatörtips 😉

http://www.rod.se/n%C3%A4ringsliv/h%C3%B6gre-ers%C3%A4ttning-vid-tv%C3%A5ngsinl%C3%B6sen-av-mark

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *