Pengar… och fiske!

Gruvdrängarna ligger i sängarna, medan pengarna går till fiske? Sade till de maskplockande herrarna att de får fiska på mina vatten, men upplyste samtidigt om att det kanske är bäst att köpa fiskekort… för det är inte så lätt att hålla koll på gränserna. Själv fiskar jag bara på, och tar upp även laxöring… http://www.aareavaara.se/fisre.htm … för att pröva laga skiftet från 1800-talet…

Jag kan nämligen inte än heller smälta att en svensk medborgare, i modern tid i Sverige, har blivit dömd till böter för fiske på eget vatten… och även på jobbet stöter jag på tolkningsproblem kring det här med samfälligheter, som inte behöver vara byasamfälligheter, utan samfälligheter mellan några enstaka fastigheter som t ex delat på en fastighet som hade eget fiske! Och idag hörde jag att Lantmäteriet ska ha hänvisat till Polisen just vad gäller en sån väg till fiske… hm, knepigt fall tänkte jag, och hänvisade tillbaka till Lantmäteriets förrättningskartor.

Nå, den röda tråden? Innan jag går över på den röda kåken… Jo, att det bästa är att hålla sams oavsett vad som är juridiskt rätt, för då blir omgivningen finast. Ja, och nu hoppas jag att fiskekillarna som tar betalt för fiskekort och gör fina hemsidor, tränar upp sig inför älgjakten genom att röja sly längs stränderna – inte minst vid Töyräs samfällighet!

Och här ser vi Tieva, d v s ett hus på kulle.

Har varit och inspekterat betesputsningen, och hoppas att Länsstyrelsen kommer på kontroll – ja, så fint är det! 😉

Men, det sista var inte så kul… upptäckte några granar som såg ut att ha drabbats av något… och Markku hade just hört om nåt sånt på radion, så jag måste undersöka det närmre i dagsljus…

God natt! (och tillägger nu den fjärde pusselbiten till bilderna = lycka!)

4 thoughts on “Pengar… och fiske!”

  1. “Idioter” (eldsjälar?) behövs för att det allmänna ska fungera, men i övrigt vill jag inte kommentera de infekterade fiskefrågorna som verkar ha vid spridning, och där laxen på djupet tar upp rent polisiära frågor http://www.polisen.se/Utsatt-for-brott/Gor-en-anmalan/
    Frågan är dock, att handlar det egentligen om fiske? Eller handlar det om politik? Eller krigshistoria? Eller vad? En begränsning av friheten? Allemansrätten är väl tänkt att räcka för det allmänna http://www.naturvardsverket.se/upload/08_att_vara_ute_i_naturen/Allemansr%C3%A4tten/Allemansratt_lattsvenska.pdf

  2. Och en del idioter jobbar skiten ur sig för att höja fiskekvaliten åt otacksamma markägare.Tacken består av kränkande beskyllningar om oegentligheter, trots att idioten bekostat allt med egna pengar.Nåja den siste är väl inte född än!

  3. en del vill ha pengar eller guld andra är beredd att göra vad som helst för att komma åt en väg t.o.m mened misshandel hot m.m fast dom vet det är fel vad driver dom hat eller när dom inte får bestämma med sina egna spelregler över lagen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *