Torr väg från gruvan

… funderade jag medan jag körde hem i natten, i den mörka natten, där det föll vatten… och jag gladdes med Anders Borg, sjungandes alla verser i nationalsången, hm. Men varför går traktorns varvtal på rött innan jag ens har gasen i botten på högsta växelkombinationen? Trimmad? Eller nåt?

Hur som helst har det varit en jobbig helg, med röjsåg, motorsåg och examen i kranträning! Han tog några bilder, och sen försvann hann… hej då, och sen valde han mamma till sent på kvällen – alltså, inte bara “vilken kille” – utan vilken svärmorsdröm också!

Ja, mina lektioner var tydligen slut, och när jag var färdig med den förevisade mängdträningen efter några timmar… så fick jag även köra tillbaka ensam – han blev nämligen kvar! Och tänker han inte ge upp? såg mamma och pappa ut att fundera, tomtrampandes av trötthet, när jag kom tillbaka med bil… men nej, jag känner Markku – han ger inte upp innan det är färdigt – pålitlig från topp till tå! 😉

Efter bastun fick jag däremot hjälp i mörkret att koppla bort timmervagnen, tur nog, för idag har Saga fått inspektera min nya planeringsskopa och justerade bajshögar, medan den gamla storbonden från grannbyn betesputsade mina ängar – fin fint! Och det var även hans betyg när han kom tillbaka, “Jag ser att det inte är första gången du kör traktor” = smiley HELA DAGEN!

(och han var en orädd expert)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *