Det tog en vecka att analysera

En hel vecka, och ändå handlade det om att analysera mig själv… och min flykt från kranträningen. Hm, men nu vet jag vad det är som spökar – jag är rädd! Rädd för att jag ska dra in en stock i hytten och paja hela traktorn… och inte hjälper det att Markku kommer med sina lugnande ord “Det var aldrig ens nära, du skötte det jätte bra” när jag påtalade hur nära jag var att gunga in en av de större stockarna rakt i ansiktet när jag var för hård på spakarna.

Hm, hm… men sen kom jag själv på lösningen också – jag ska inte göra som en “ammattilainen”, att dra upp varven med traktorns handgas… nej, jag ska börja med låga varv, så att hydrauliken inte är så stark och snabb. Ja, då borde jag nog våga ge mig in i skogen idag. Det går ju inte att börja fega när man har tänkt bli proffs på det! 😉

En annan sak som är lite obehaglig, förutom att jag har en böjd bakruta i traktorn och ser lite dåligt, så är det det där med hydraulslangarna – som plötsligt kan börja spruta ut olja! Det gäller att inte få det i ögonen, för då kan man bli blind. Skyddsglasögon är m a o inte helt fel när man är ute och jobbar.

Vilket Markku är, uppstigen i ottan! Stackarn. Och snart kommer han och hjälper mig igen – vilken kille! Det måste jag säga. De växer inte på träd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *