Det var länge sen, men…

… det lever än… http://www.kuriren.nu/arkiv/2005/12/23/Nyheter/1360296/Frustrerade-poliser-.aspx

Kostade alltså Polismyndigheten 5 miljoner i ökat löneutrymme då, och som har växt sig större för varje procentförhandling sen dess, och som gör så in i oändligheten? Eller finns det ett lönetak? Kanske… kallas det för förtida pensionsavgångar? Hm, jo, för jag tycker att det är ovanligt många som har fått gå i pension den senaste tiden – höga löner ut, låga löner in = balans i matematiken…

Men hur är det i praktiken? Jo, har de bara skinn på näsan och råg i ryggen så är det säkert bra. Trötta poliser som mig, vi är inte så bra för dagens polisiära uppgifter – att skriva böter för att tjäna in vår egen lön i statskassan…

Nej, nu var jag där i igen… i skattepolitiken* – och jag som trodde att jag var Moderat !? 😉

*Förklaring: antingen betalar man kostnaderna för ett Polisväsende genom skatt på sin lön i procent, ju högre lön, desto mer betalar man – eller, så betalar man fortkörningsböter, bältesböter, körförbudsböter osv, med belopp som är tilltagna för storstadslöner, d v s med lika belopp oavsett om man är hög- eller låginkomsttagare. Det är politiken i det hela.

… där jag själv vinner på lägre skatter…

Hur är det då med kulturen? Samma sak där… att festivaler och sånt själv ska få betala polisens bevakning med entréavgiften som betalas av dem som tar del av kulturen, inte av mig här uppe i buschen… eller blir det tvärt om? Att bara de med hög lön har råd att gå på kulturella evenemang, som till slut dör ut… till ett strikt och tråkigt arbetarsamhälle?

Pajalas kulturliv med Raj Raj i spetsen är väl ett bra exempel på hur det SKA vara – d v s tuffa hårda pojkar som gladeligen hoppar på varandras axlar till finska humppatakter! Och appropå det, undrar hur länge en journalist och en tidning får hålla på en artikel? Uttalade mig utifrån deras tankar i mitten på juli, och tänk om mina framtagna uppgifter publiceras i samband med senare inkommet material från annat håll i mitten på augusti – och då framstår jag som korkad, eftersom jag inte fått tillfälle att kommentera saken utifrån de nya uppgifterna…

Vad det handlade om? Ni får se när det kommer i Haparandabladet. Med eller utan härskarteknik http://sv.wikipedia.org/wiki/H%C3%A4rskarteknik

Den röda tråden? Jo, att jag måste skriva böter oavsett vad jag tycker om allt och alla, medan alla som har åsikter i frågan kan påverka allt genom att engagera sig i politik. Det finns många partier och många ungdomsförbund att vända sig till.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *