En liten djurpark

Det kan man säga att jag får leva i, lyckligt lottad. Alltså, förutom mina tamdjur och alla råttor, så bor här en stor och ståtlig vitbröstad hermelin, tre orädda harar som har så stora öron att de ser fyrkantiga ut, och så en flock med ungskator, med ett beteende som Hökarängen gänget i Stig Helmers film… hm, de landar lite här och där smakar på allt, och far fram som en virvelvind i mammas fina blomrabatter! http://www.youtube.com/watch?v=X8UWnDAo3O8

Och appropå mamma, så fanns det i hennes restaurang fjällröding och färska King Edvard potatisar – godare än på restaurang! Mmmm…. och fick krafter till den grad att jag tyckte att det var kul i skogen också!

Ja, jag tänkte som så, bäst att lämna motorcykeln en stund och gå över på mopeden och träna lite till – även om en 660 knappast kan kallas moped… annat än om man jämför med traktorn. Sen jämförde jag mina lass, och såg att jag jobbat i hop mer med handkraft och winsch i den eländiga terrängen, än med kran på plan.

Sen hade jag även en “obehagskänsla” när jag först tänkte hoppa in i traktorn och hämta de tunga färska vindfällena… och när Markku sade att han kommer i morgon håller ögonen åt mig – så kom jag på vad det var… att jag ensam hade glömt att de ligger precis vid en elledning! Alltså, rätt val igen, och inte körde jag fast heller. Vidare hade jag tid att fundera… att det farligaste i skogen är att ta bilder!

Typ att man går baklänges i gallringen och druttar omkull på en uppstickande torrkvist, eller smal stam, som far in i kroppen som ett spjut… Hm, hm, och inte så konstigt då att Saga har undvikit skogen till dags dato. För det är först nu hon kan krossa dem. Hästar har faran inbyggd.

One thought on “En liten djurpark”

  1. Problem att klicka på bilderna och fast i mobilversion? Gå på “Verktyg” och välj där “Ta bort webbhistorik” och där “Cookies” och ta bort cookies. Upprepa tills ni kan välja desktop versionen igen, och där klicka på de små bilderna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *