Bläää vad tråkigt!

Nej, det var ingen höjdare att såga idag… byxorna tryckte, fläsket var i vägen, och så var träden så himla kvistiga med en massa Roséns “pohjosen kyrpiä” också. Hm, den fina skogen som skulle bli en grov timmerställning, blev en ung blandskog när Stora Enso gav direktiv… och bara det är så himla tråkigt!!!

Ja, så här trist ser det ut att åka ut med motorsågen och kapa upp två vindfällda träd… i en redan så gles skog… med en massa granriukuja. Men som sagt, grannarna tycker säkert att det är luftigt och fint att se över till granngårdarna, och de i söder tycker säkert att det är trevligt att se midnattsolen i norr.

Och så ligger det kvar en massa porr i skogen… eller porri, som är en liten timmerstock. Hann med allt annat utom kranträningen, eller rättare sagt att jag avstod när jag såg hur mycket det var utspritt, och höga stubbar! Usch, men tur i sorgen är att även de gamla stubbfria körvägarna är kvar… alltså, dubbla körvägar – och då är det inte så djävla konstigt att det är glest!

God natt hälsning från en mer och mer insatt skogsägare, grrr… (och det är ju tur att just Markku ska hjälpa mig att timra en porri jaktkoja 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *