Murrigare än brunnsvattnet

Mmm, jag är lyckligt lottad i strömavbrottstider – när vattnet tar slut och jag blir törstig, så går jag bara in i Min Herres hage och fyller på flaskan. Min favorit, Loka citron…

… och det här smakade riktigt gott! Mer salt och mineraler än det som kommer från min kran. Hm, kan det bero på den kobesättning som för 30 år sedan drabbades av veterinärvandrarsjukan och begravdes i närheten av källan? Knappast, men däremot inga ledningar och rör eller hydrofor eller hydropress – bara naturligt vatten!

Innan jag gick dit, såg jag två orädda harungar i öst, och nu när jag kom hem, ser jag en räv gräva i norr (med kikare), precis där jag stod och krattade i lördags… magiskt, att strömmen kom tillbaka!

För när jag ringde och felanmälde till Vattenfall verkade det vara kaos i bakgrunden – 15 000 hushåll utan ström från Arvidsjaur till Korpilombolo! Troligen p g a att en riksledning hade kraschat av åskan. Men sade jag, även Aareavaara är utan ström – trots att vi har en ledning rakt in i Finland för snabb reservkraft… och hon bara skrattade…

Men, pappa kanske fick rätt? Han trodde att gruvan är snabba att trycka på, och sen kom också strömmen. Och det känns som att även världsekonomin har stabiliserats…

OBS! Glöm inte att betala räkningarna i tid, såg att några ville ha sina pengar redan den 29 juli… när hela min lön gick åt den här månaden… SUCK!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *