Skönt att grensla Grizzlyn

Aaah, vilket underbart höbärgarväder! Regnkänslan som låg i luften försvann, och jag fick klä av mig mitt i allt… till sloggi-bh och rejäla rödaveckan trollor… så det är ju tur att jag inte bor i samlad bebyggelse!

Tur för mina grannar, och tur för dem även att jag är så flitig – för det blir fint! Och själv jag är mäkta imponerad över Grizzlyn, som drar överfulla lass på 4 m3 som ingenting ens i uppförsbackar. Ja, och trots värmen så var det skönt att mellan varven hoppa upp på den heta svart sitsen… hm, täntke jag, jag börjar ju bli som prostatagubbarna! 😉

Slitit från morgon till kväll, och nu återstår ännu ett nattlass… och man kan ju undra varför jag sliter så? Jo, för jag tycker om att vara ute, se fina vyer, svettas, fundera, känna mig duktig som tar tillvara kvarlämnat hö, och så blir det rent och prydligt också – och inte minst för att det är så otroligt tacksamt att hämta mat till djuren! De mumsade på innan jag ens hann slå av motorn… och inte brydde de sig om att det dammade när jag slängde in det. Bara mums, mums. Därför.

Just det, och så fick jag även ovanligt lite höbollar i år – nästan hälften mot förra året! Men det kan bero på att höet var torrare, och därmed är också balarna större, för jag tror att maskinen gör bollarna efter vikten? Nej, nu måste jag sluta fundera, måste köra in det sista lasset, och slänga lite salt för säkerhets skull.

Och när jag är klar, så har jag slängt 1600 kg hö totalt 4 ggr innan den är på plats där den ska vara i ladan. http://www.moviken.se/page.php?id=280

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *