Laddar inför Pajala Marknad

Perfekt att Radio P4 Norrbotten sänder ett Pajalarepotage som uppvärmning för marknaden, för då kan jag i lugn och ro pula på här hemma en stund innan jag åker in. Har som tradition att besöka marknaden VARJE dag, även om jag ibland inte har köpt nästan någonting.

Jord, varför sjunger de bara på finska? Och avslutar med Laxen i ett hopp? Känns som flopp… även om PUAB uppmanar oss att rösta. Brösta, och sjung på svenska! Finska, då ska man göra som Markus gäng och dra gamla godingar till den grad att liveartisterna blir tvåa… (ni kan höra honom nästa helg på Övertorneå Marknad)

Så, nu en gammal goding på finska som får skapa min marknadsstämning medan jag diskar – nämen ohoj, den finns även på engelska!

http://www.youtube.com/watch?v=De8YKFvYitE&feature=related

Jo, och min idé om höbalar till renarna på gärdet var ingen höjdare tyckte Thomas när jag ringde och grattade honom en dag för tidigt… hm, där avviker tydligen renarna från fåren, som gärna äter mina höbalar fastän det finns färsk mat i skogen.

(Och han lät hälsa att alla 1300 renar kom välbehållna fram till Tapuli kalvbete – Muonio Sameby har m a o tillämpat Darwins lag en längre tid… )

… Som av en slump ledde mig till Kristendomens ojämställda arvssynd (!?!) http://www.islam.se/manniskan-fri-vilja

Usch, nu tappade jag marknadsstämningen… och måste lyssna på den här änglatrion! http://www.youtube.com/watch?v=fXzls-PIxpM

Hm, och medan jag diskat, så har jag analyserat texterna, och kommit fram till att kvinnliga Casanovor är bofasta, medan manliga vandrar… hm, hm… och det skulle man väl kunna kalla jämställt med tanke på kvinnans och mannens könsroller i övrigt? Typ kvinnan hemma i köket, och mannen veckopendlande.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *