En marknad i gruvans tecken

Ja, i år tycker jag att ni ska satsa på att köa till bussen som går kl 15.00 till gruvområdet. Annars kommer ni att ångra Er… för området är historiskt och värt att se!

Mötte bussen när jag for hemmåt med mina 3 diskborstar och en loppislampa. Fick inte in den riktiga stämningen i handlandet, vilket kan ha berott på den hiskeliga värmen? 28 grader…

Pajalas ordningsvakt Tony stod lägligt i skuggan och fläktade sig i vinden, medan gästerna svalkade sig med gruvöl. Hoppas att alla sköter sig, så att misshandelsstatistiken håller sig på en låg nivå!

Träffade Tina och Kattis som verkade ha fått in marknadsstämningen, så även Anki som skulle på Isladan och dansa i morgon. Hm, och få se vart vi ska gå? Mycket att välja på i år… då det är t o m drag i Tärendö!

Och vad mer? Jo, var in på kommunhuset och läste lite protokoll. Såg att mina kusiner Benko och Martin ska satsa stort i Kaunisvaara, på båda sidor om Honkavaaravägen om jag såg rätt. Hm, hoppas att de har bildat AB, så att inte skogarna ryker om det bara är en kranutställning? Skämt å sido, men även om jag inte är så populär, så är blod tjockare än vatten för mig.

Alltså, ni som kan läsa mina rader ser att jag är positiv till en gruva och den utveckling som sker, MEN att jag samtidigt är lite skeptisk till det hela…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *