Skogskoja och skogsvagn

Det finska språket har vid ett flertal tillfällen skapat kommunikationsproblem mellan mig och Markku vad gäller “mettävaunu”. Det här är en mettävaunu, min skogsvagn som smått börjar bli klar!

Idag har ursprungsbänken som även fungerar som bår vid olycka kommit på plats, likaså ett av originalborden, medan den andra inte får komma in p g a platsbrist. Måste ju få in en säng också där så att man kan vila mellan passen, och även mellan älgpassen – för jag fick tilldelningsbeslutet idag!

Men närmast väntar uppdraget som rastkoja vid ett försenat timringsprojekt… och egentligen borde jag börja läsa på hur man gör… för det finns olika typer av knutar, olika sätt att hugga stockarna så att de passar mot varandra osv. Hm, som om jag inte hade nog med projekt… men, då är jag lite sån att jag tycker att allt som är nytt är kul att prova på – och det jag kan, det lockar inte…

Ja, och det andra projektet som lockar är min “mettäkärrö”, också skogsvagn, som har lite skrangliga hydraulslangar och färg, och behöver lite pyssel innan den är fin for fight – och den ska bli som ny – med gula plasthöljen och svart-röd pensel! Och SEN ska jag sätta igång och såga… när jag först lärt mig kranspakarna vill säga…

Sugen på projekt? Här finns tips…

http://www.blocket.se/ostergotland/Manskapsbod__Norrlandsvagn_34404516.htm?ca=11&w=1&last=1

http://www.blocket.se/skaraborg/Patu_huggarvagn_9ton_34743539.htm?ca=11&w=3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *