Räven skrek i natten

“Keskiyön kettu olen mie”, tror jag att den skrek när klockan var midnatt… och solen sken så vackert i norr när vi stod på altanen och andades frisk luft efter en hård bastuånga. Riktigt vackert alltså, och solen tåldes att stirra på. Den hade liksom en form av kopplingsskiva i kanterna som roterade runt kärnan… och när jag kom in i bastun igen så såg jag den i mina ögonlock när jag blundade… länge, ungefär lika länge som jag stirrat på den. Såg den även på bastustenarna och mellan Markkus ögon… samtidigt som det sved lite i dem… hm, fick jag månne svetsblänk light? Tror det, för Markku drabbades av samma fenomen.

Räven, ja den skrek på riktigt från norr, och hänger här även som solskydd mot öst, tillsammans med min magiska drömfångare…

… och bilden, den är från tidningen Amelia då jag var med i “gör om mig” för 10 år sedan… – Vad jag drömmer om? Det är hemligt… likaså vad räven skrek…

Nej, nu ska vi fortsätta att rensa i garaget som vi började med igår, då vi även fettade traktorns 26 nipplar, och lokaliserade hydraulläkaget till snabbkopplingarna. Dags för en reservdelsresa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *