Latent sprängämne utan synlig stubin

Så skulle jag sammanfatta Vikingens bärsäkarblod… krigare som övermannades av korsets taktiker i majoritet… och så uppstod det kalla kriget i Meän Maa

Ja, nu går gränsen mellan väst och öst någonstans här, men redan här kan ni se att Vikingarna ser ut som lappar… http://www.stromma.se/birka … och jag tror att ni fattar?

Raka rör… och nu kommer berättelsen om Kardankröken som färdades från Umeå till Uleåborg – just det, Biltema är nordiskt, och kan verkligen rekommenderas utifrån deras internationella service!

Och det var här det slog mig att Oulu är som Tyskland… fick nämligen flaschbacks till “landet där allt är stort och tilltaget under genomtänkt disciplinerad planering”. Så, vill Ni inte åka ner till Sthlm för att uppleva Vikingastaden Birka, så kan ni passera Oulu och uppleva tyska Kempele…. voi perkele – de har även McDonalds som inte finns i norrbotten över huvud taget!

Nå, det blev också en ekonomisk intressant resa igår, för jag fick 16 euro för kardankröken jag köpte i Umeå för 149 kr, pengar jag köpte en grillgallerrengörare för 3 euro – allt i sakväg under hela shoppingtiden!

Nästa gång jag åker dit, så kommer jag att ta in på ett hotell nära torget med den lilla polisstatyn http://www.radissonblu.se/hotell-oulu och därifrån åka till Eden/Nallikari för att bada, på kvällen vandra österut för att äta hos Harald på Kyrkogatan… sovmorgon utan horn, och besöka minityskland igen för Biltema och hamburgare innan hemresa. Pust, och om det inte blir av, så fick jag mig en minisemester i hjärnan i alla fall 😉

Åskan känns vara i luften, så nu ska jag dra ut alla sladdar innan jag går ut och jobbar igen. Funderar… är kyrkorna från början egentligen Vikingarns borgar?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *