Dramatik i media

En svart rökpelare sträckte sig upp över 120 sträckan på E4:an, och jag frågade om jag ska trycka på recycle knappen för kupén, med det behövdes inte, och rätt fick han – för trots att branden visade sig vara mindre än 100 m från vägen så luktade det ingenting p g a att vinden låg åt andra hållet. Saktade in så att vi kunde se lite av förstörelsen, men sen fortsatte jag p g a riskerna som alltid föreligger vid bränder… och mycket riktigt, vägen stängdes tydligen av p g a explossionsrisk.

http://hbl.fi/nyheter/2011-06-29/miljonskador-da-fabrik-och-slakteri-brann-i-kemi

I verkligheten såg jag en brand, och i verkligheten ser det ut så här för dem som jobbar http://arenan.yle.fi/video/1309369272038 ,medan skriven media lägger in andra komponenter i berättelsen, och får läsaren att uppleva t ex branden med många fler sinnen än de som är på plats.

Just det, och på kvällen fick jag höra att Petteri (systersonen) hade satt in två straffar för TP-47 som vann 5-0 i Jyväskylä – kyliga nerver? Inget märkvärdigt med det enligt SMS, där han tackade för namnsdagshälsningen.

Nästa inlägg kommer att handla om mina reflektioner, där jag konstaterat att om Rovaniemi kan sägas påminna om Ryssland, så kan Oulu i hög grad sägas vara mini Tyskland!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *