Skogsskolan del IIII

Efter några timmars räknande har jag nu kommit fram till att en leverans kan skilja 20 % i pris, för samma pris… d v s att det har stor betydelse om avräkningen gäller stockmätning m3toub med längdkorrektion eller stockmedelvärde m3fub med längdkorrektion (finns i samma prislista t ex hos Sveaskog)http://www.sveaskog.se/Documents/Produkter%20och%20tj%C3%A4nster/S%C3%A4lja%20virke%20och%20biobr%C3%A4nsle%20till%20Sveaskog/Virkesprislista%20Norrbotten%20171002.pdf

Pust, pust… nu återstår 3 gånger så mycket uträkning än det som är gjort, för att se om 20% blir mer eller mindre… för virket från en hög kan som sagt delas upp och åka till flera olika sågar…. och nästa steg skulle lägligen vara att komma in i sågvärlden… men, jag får se om det lockar….

Pockar gör i alla fall sömnen – så räkna får!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *