Ange ett ämne

Snoozen ringde och ringde… men varje gång tänkte jag “lite till”… för jag älskar helt enkelt att sova på morgonen!

Sen hörde jag ett gurglande ljud från en båtmotor av storlek som sällan hörs här i älven… det var filmteamet som var i färd med att filma kanoterna, och då klev jag upp, ganska så raskt, eftersom jag hade “planerat” att fotografera dem!

Hm, oavsett om jag är yrvaken eller inte, så har jag inte koll på zoomen. Men det är först eftersläntrarna mot norr, och sen täten mot söder… om ni klickar på bilderna så ser ni säkert strecken i vattnet i alla fall… och om inte annat – så är det ju fina vybilder från min stuga – eller hur?

Stugliv i all ära… borta bra men hemma bäst, tänkte jag när jag öppnade kranen och tände lampan. Har varken el eller vatten i stugan, och då uppskattar man bekvämligheterna när man kommer hem!

En annan sak jag funderade på medan jag målade idag, är att jag tycker att det är fruktansvärt jobbigt att källsortera! Förr sorterade jag bara papper, men nu kör jag även kompost (i mammas) och har 4 påsar – för mjukplast, metall, ofärgat glas och färgat glas. Alltså, det är inte sorterandet i sig som är så jobbigt, utan rengörandet av alla förpackningar… samt att få in det som en rutin att lämna det vid folkan i Kaunisvaara…

Hm. Varför är det så mycket lättare att knyta igen en påse och lägga det i den gröna kärran? Ja, tänk om varje gård, eller grannskap, skulle få egna sorteringskonteinrar, med budskapet att det inte gör så mycket om det finns kvar lite rester i förpackningarna – typ som den envisa grilloljan från de finska spetten.

Mmm, de är goda och enkla. Sen har jag även fått en ny favorit (eller flera) – och det är norrländska såser och dressingar från Vidsel (fanns på ICA Malmen).

Just det, och det är extremt högt vatten i älven, så därför syns ingen direkt fors på bilderna… och så har jag även funderat på det här med vattenbaserad färg, kom jag på när jag satt här och funderade på ämne till rubriken, att den måste vara giftigare än den gamla typen? Den första fäster nämligen hållbart på den andra, men inte tvärtom… skumt, att vatten kan var så mäktigt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *