Varför så få tegelhus?

Funderade jag när jag satt på balkongen och drack kaffe, medan Markku körde en disk (och diskar än). Syrrorna har båda vita tegelhus, och de ser nya ut hela tiden. Inte så dyrt heller när man ska måla trädelarna, och då kan man ju variera sig oftare också, om man inte väljer att hålla sig det klassiskt snygga brunt+svart till vitt.

När den lilla bakisen väl släppte idag, så har vi varit riktigt flitiga jag och Markku. Rätat byggnader, dörrar som hängt sig, utedass som stått snett, spraymålat grillarna nya och stärkt upp botten med plåt, tvättat bilar… och gått igenom helgens händelser.

På midsommarafton var jag chaufför till dansen i Vaattojärvi, medan jag igår fick släppa loss på Erkheikkibacken…

… som började med Jord och avslutades med Markus och Emma, till vacker midnattsol med utsikt över Ylläs som stack upp mellan Jupukka och okända berg.

Här ser vi mingelbilder (klicka på dem så blir de större) där jag kan konstatera att det var många länsjournalister ute, barn som lär sig dansa på mitt vis, och folk som sade att de föredrar mig i uniform… och själv höll jag inte på att känna igen min kusin! (för han har lyckats med det jag vill)

Och vad är tegel egentligen? http://sv.wikipedia.org/wiki/Murtegel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *