Midsommar i Aarea

Hade tur som handlade samtidigt som Alf på Ica-Lahtis igår, för det blev rejäla grejer i kylen. Tror faktiskt att killar är bättre på att handla än tjejer, för i alla fall jag är helt kass på det – får liksom mahottomuus när jag går där ensam med min kundvagn.

Jaha, och vad händer? Det är dans i Vaattojärvi/Finland med mycket folk, och så är det även nöjen på Meja-backen i Erkheikki, där jag tror att det blir mer folk i morgon. Folk å fä, men vad är fä? Bä…

Det har tagit mig nästan 1 månad att förbereda det en vallhund skulle göra på 1 timme, d v s samlat in mina fria får inför klippning.

Hemligheten är foder i en viss ritual, och det syns även på hullet… vilket är bra vid klippning, tycker i alla fall Jouni om mina “hyvä kuntoset lamphaat”, och säkert om Saga också…

Nu går hon där och undrar vart fåren tog vägen – för de var inte inne i mellankojan.. Hm, funderar hon… men jag tror nog att hon känner vitringen av dem, för hon gnäggar inte oroligt efter “sin flock”. Och “min flock” pysslar så här:

Markku skapar lite finsk midsommarstämning i regnet, d v s att de har tradition att sätt björkar vid ingången.

Pappa värmer den gamla sköna utebastun, och mamma pustar ut efter middagen, tjuvsmakandes på efterrätten…

… som även jag nu ska äta, mmm – och med gårdens blommor önskar jag Er en trevlig Midsommar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *