Mid känns hög

Ja, det är Midsommarafton i morgon, men i naturen känns det vara högsommar, och det har varit helt underbart att köra bil i vårt vackra landskap, om än stressande att uträtta alla ärenden där emellan.

Och stressad, det var jag även här…

… till den grad att den strikta tulltjänstemannen försökte se genom mina solglasögon?

Hm, och vad gjorde jag? Jo, jag började prata med hunden… och vi fick riktigt bra kontakt precis när gruvflickan passerade vinkandes med sina Eero armar – händer som kan hålla motorsågen med EN hand vid kvistning!

Hunden förstod mig direkt, och sade “Kuule, en mie ole mikhään tullihurtta, mie olen leikkivä labradori” … som om jag inte visste det redan… och sen skrattade hon förtäljandes “Minun isänta näyttää eppäilä sinua ja sinun touhua, mutta mie tunsin heti hyvän messingin hajun stressihormoonitten läpi”.

Just det, glömde att presentera mig i min jakt på ett bra foto… lite oförskämt, och som tack tänkte jag hjälpa hunden att rikta nosen rätt… förhoppningsvis blir lekpinnen framför en träff!

Föraren får tycka och tänka vad han vill tänkte jag, men så är det, det är mot norr… funderade jag medan jag hemma slängde ett öga mot Indianen…

Ja, här behövs inget knark för att hamna i trans… Miss sexobit? Knarket är i alla fall skit!

Faktiskt, för Indianen har haft en bajsbrun haschkaka här på min kallvind… och det var när jag i tonåren agerade gömmare åt min svåger som var hundförare på den tiden. Alltså, jag har lite erfarenhet av sökhundar, och av ett flertal svarta labradorer… bäst att jag skriver det, så att ni inte utropar “mamma mia, nu påstår Mona att hundar börja prata knark”… Siru, Max, Rulle.

Män däremot, de är lite svårare att tolka än hundar… men de tycker tydligen att jag bryter mönster? Hm, tänkte tullaren kanske så här… att en okänd kvinna försöker få hans uppmärksamhet, så att en knarkkurir ska kunna passera utan risk att bli stoppad? Usch, hemska tanke! Och i Finland gäller finsk lag http://www.antidoping.fi/view.cfm?page=6F19E4EF-8219-4515-8952-D742DEFC08A4

Just det, knark och sånt är skit, saxobit! Dutti durio, dutti dorio, dutti dorio… eller has, has, has, has – 75 kg natrukraft i 4/4 takt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *