Vidga vyer

Det är bra, tänkte jag, när jag kom hem idag… och lyssnade på mamma som berättade om gamla saker… som man egentligen bara ska dra ett streck över.

Eller tre, snurrande som typ som dessa vindkraftverk, som ger oss framtid… men, en sak måste man komma ihåg när man anlägger de vackra snurrorna – att de låter som ett varvsverk även på detta håll!

Woum, woum, woum – ett dovt malande ljud hördes ända till Saab-hotell. Ja, den första körnatten blev vi tvungna att vila i bilen, för det var fullt över allt. Men det var en riktigt bra lösning, vaknade raklång på plats och var pigg som en mört hela dagen!

Vi knallade runt på Skogsnolia från tio till fem, fick en massa kepsar och tog del av en hel del broschyrer och säljarprat. Markku träffade en trevlig kvinnlig försäljare som kunde finska, fastän hon bodde i Frankrike, och bröt på ryska? Sur blev hon i alla fall på mig när jag frågade om hon var ute efter begagnade skördare och skotare till öststaterna… hm, eller var det för att jag påstod att hennes förre man måste ha tillhört maffian om han lyckades muta polisen från fortkörningsböter med champagne…

Sen fick jag även se Sveaskogs tågvagnar i enlighet med min egen teckning “Framtid Pajala”… och längre bort hur man kunde flisa biobränslet direkt på plats, för att samtidigt sitta och radiostyra en vagn utan dragare?

Hm, hm… men nog såg det här allt trevligare ut! Hästarna lugnare än skötaren, bedömde jag, efter att ha hört henne oroa sig över dem.

Och undrar om det är någon som har oroat sig över oss då? Parhästar på Rex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *