“Olipas suurta – Herran tähen”

Detta utbrast mamma när hon kom hem från ABF:s gruvtur med Herr Rantakyrö, och tyckte att pappa och Markku också ska passa på ta en rundtur dit med bussen som går under Pajala Marknad…

Ja, där har vi det… PEAB – Ylläs, here we come!

Hörde att byggbolaget satsat stort på turismen i andra delar av Sverige, och tänkte direkt på att de nu bygger “Höghus 416” i Kaunisvaara.

Ni som lockas av Framtid Pajala, och vill vara med och uppleva uppbyggnaden av en ödebygd, kan med fördel köpa detta hus, som bara behöver ett nytt och snyggt plåttak, och som har en stor och myggfri tomt, samt toppengrannar!

http://www.blocket.se/pajala/Hus_i_Sahavaara_33807518.htm

Var nämligen där och köpte bl a detta fina vardagsrumsbord till fyndpris

och fick “mor- och dotterblomman” på köpet, samt prutat ett modernt konstverk i rostig resorbotten till garageväggen för typ en glass… ja, det är det som är charmen med loppis!

Nej, nu måste jag komma ihåg att hänga tvätten, pust pust, tre maskiner har snurrat samtidigt som jag arbetat med silikonfogar… hm, och fått silikonläppar igen! Och appropå tvätten, så har jag det mycket jobbigare än Markku… som har en tvättkorg – medan jag får springa runt i hela hushållet och leta svettiga behåar och allt möjligt annat som har varit bra att hänga upp någonstans.

Ja, where ever I lay my tvätt, thats my home. Sweet home!

One thought on ““Olipas suurta – Herran tähen””

  1. Borta bra, men hemma bäst. Och nu ska jag sprätta en semesteröl härnäst. Sugandes på karamellen… såg att en snygging var på smällen, och ett annat svar stod på stället… och kan konstatera att t o m Pajalabor blir extra trevliga i Umeå!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *