Prydliga Pello, putt!

Suck… här tänkte jag fira min semesterbörjan med en starköl på en uteservering… och upptäckte till min fasa att det inte fanns någon direkt “uteservering” i hela samhället, och de terasser som finns var stängda… hm, så det blev en kebabtallrik med Pepsi, och jag funderade med jag åt.

Hm, hm… den kurdiska japanen sade på konservativ finska “Ei ole kalja, kalja ei ole hyvä” när jag frågade om de inte ens hade en folköl jag kunde sprätta i den varma solen. Men nej… det var liksom bannlyst att sälja öl… ungefär som, säljer du öl så handlar vi inte hos dig?

Eller så är det jag som fantiserar… i Markkus blomtomma hus… när jag lyssnar till Majas berättelser om konfirmationslägret som hon ska figurera i… och där barnen “skräms” till trofast troende, genom att hålla i ett rep med förbundna ögon – släpper de, så kommer hon och tar dem, och de puttas mot det trummande ljudet… som ska symbolisera helvetet…

Hjälp, jag vill hem nu! 😉

Skämt å sido, men det kanske ligger någonting i det. Att tron här i Pello är så stark och traditionell att det inte går att få tag på en öl mitt i veckan. Nå, Pepsi är också gott, men en öl hade varit MIN ritual, jag som kan släppa repet och kombinera Gud med trummandet utan problem.

Och appropå min semester, så är det inte fritt fram… utan snarare tvärtom… Pajala kommer att bevakas av grannkommunernas flitiga poliser, redan i morgon! Polisen är nämligen statlig, och då existerar inga kommungränser. Bara så ni vet (att jag tar semester med gott samvete! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *