Arméns trumtrans

Jisses! Solotrummisen framför slottet fick transen att komma som aldrig förr… ögonen drogs med i det vita skinnet, runt runt, och på ytterkanterna kunde jag se en flagga… för att sedan vara fylld med innehållet i Nationalsången!

Du gamla

Du fria

Du fjällhöga nord… http://www.dugamladufria.se/songs/nationalsong.html

Mod, det är sammanfattningen. Och vad mer har jag gjort idag? Jo, räddat en humla som flugit vilse och blivit instängd, stackarn, den hade lagt sig i en plastblomma redo för den sista vilan, uttorkad och dammig… usch. Bar ut den i vinden där den råkade få en kort flygtur och avdammning samtidigt, och en uppväckande störtlandning… men sen såg det ut som att vingarna började funka, för den körde dem på tomgång samtidigt som den rengjorde ansiktet med hjälp av blåsten – och jag måste säga det, att oavsett väsen, så är det underbart att se när livsgnistan återvänder i den!

Mod, men tvärtom är det med krig… http://sarbaz.blogg.se/2010/april/krig-ar-inte-haftigt.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *