Alla m3fub-bud inom 500-lappen!

Batongflickans skogsskola del 2, typ.

Ja, nu har jag räknat runt lite och jämfört alla mina m3fub-bud, oavsett om det var leveransrot eller på hög, och kommit fram till att det måste vara lätt att köpa virke… för ALLA har räknat på en slutsumma som håller sig inom +- 500 kr… och dit hör även SDCs uträkning i m3fub! Märklig slump… eller?

Nej, det är inte svårare än så, än att ett tränat öga lär sig se träden i stockar, och stockar på hög, samt kan även i förväg bestämma stockarnas medelvärdeslängd och diameter… d v s en beställning, som jag tror att även SCAs automatiska apteringssystem i Patriks nya John Deere spökat till i mitt fall? Vi gjorde långa stockar i början, men mot slutet ville maskinen göra kortare för att få ner medlet? Hm… och till på köpet verkar jag ha förlorat 10 cm längd på 4 m… typ en säkerhetsmarginal på varje stock…

Nå, jag väntar ännu ett tag med min slutliga slutkommentar, men kan konstatera att om man tänker sälja på m3fub, så är det enklast att sälja på rot. Då kan man i stället koncentrera sig på verkligheten, d v s på skogen som huggs – att området snitslas till din belåtenhet, att apteringen är optimal för timmersortimentet, att minimalt av toppen blir kvar i skogen, och viktigast av allt – att rätt träd tas!

Och glöm inte att vänta… för massapriset kunde som sagt var vara det dubbla…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *