Uppe i ottan för att bresa i kurvorna

Jag kommer aldrig mer att ha besiktning kl 07.20 för min motorcykel… fy tusan vad kallt det var! Fryser om underarmarna och ridbyxlåren än. Brr, och även hojen var seg och stel, ungefär som Saga när man rider från hemmet.

Tänka sig, klockan är inte ens nio, och jag har redan hunnit vara både på Bil-El och OK. Det är skönt för plånboken när man är i farten på mc, speciallampan kostade bara 60 kr och tankningen 45 kr – ja, nästan så att jag hade klarat mig på en 100-lapp med tanke på att besiktningen är förbetald.

Jo, den gick igenom igen, och nu kan jag köra 2 år till innan nästa. Synd att de inte kollar hastighetsmätaren, för jag och Markku har haft diskussioner om det är han som har en glädjemätare eller jag som har en sorgemätare? Lutar åt att min visar för lite, eftersom Hayabusan och Saaben visar samma.

Nå, hur som helst så var min HD återigen lik Saga, för på hemvägen var den hur pigg och smidig som helst! Men i kurvorna kändes däcken ändock lite kalla och kantiga… så jag var jag tvungen att prova en ny teknik för att få Sportstern att lyda – jag vek nämligen ut knäet i innerkurvan – och vips! så fick jag flera graders lutning (ungefär som speedway på Tv 😉

Att köra mc är som att dansa, överkroppen ska vara stilla, medan underkroppen följer och styr.

Men jag kan inte fatta varför våra nya vägar görs så smala, så att större fordon inte kan hålla sig på asfalten, utan genar i kurvorna så att gruset kommer upp på vägen… typ som alltid i Tapuli. Det förstör ju allt! Suck.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *