Vinden värre regnet

Brrr… det viner kallt där ute, och jag blev lite lurad av solen som kikade fram efter hagelregnet. Och inte blev jag på bättre humör när jag nästan ett och ett halvt år efter Markkus gallring hittade fem granmassastockar under en hög grenar. Hm, håller på att rensa lite i närområdet, och gör ännu fler irriterande upptäkter – var han månne sur på mig då, eftersom han fällt allt sly rakt på mina och djurens stigar? Inte bara fällt Sagas sovträd…

En sak är då säker, jag kommer ALDRIG mer att gallra ett stort område på en gång. “Du har fått bra betalt” säger många – och jag säger, hur vet jag det!? Det var för stort för att jag skulle kunna hålla koll på allt, flera högar här och där, lastbilar som kan ha varit där under natten, och travmätning som ändå visade på 100 kubik mer än skördaren… och än idag vet jag inte vad m3 egentligen stod för i skördarrapporten… kanske att jag bara fått m3fub-pris för m3toub?

Har korsförhört Markku över ett år nu, men inte fått något erkännande om fel… och gällande stockarna som är kvar i skogen säger han bara “Du har ju fått betalt för dem så låt dem ligga”… och jag säger återigen, hur vet jag det? Om skördarföraren trycker på “lumpen”, så registreras den inte. Och vad lär vi oss av det? Jo, ska du fjäska för någon, så är det honom… för annars kan t ex alla träd runt en jaktkoja vara fällda och grenarna ligger upp mot stugväggarna. Hm.

Vinden har fått mig på dåligt humör, eller är det misslyckandet? Fick tips om att jag kommer att få kommentarer på bloggen om jag skriver om sex… men icket! Nå, nu leder jag i alla fall Googleligan igen… och ska ta mig i kragen för att bli på bättre humör – genom hårt arbete! Grrrr, stånk och stööön…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *